PRORIDE Your One Stop Automotive Suspension And Engine Oil Distributor

Shock Absorber Sport & Standard - PRORIDE

Tuesday, August 30, 201673comments

Salam sejahtera...kepada semua pengunjung blog,

PROMOSI HEBAT SEMPENA TAHUN 2017/2018!!!!

Sila dapatkan Shock Absorber Sport Proride (colour Kuning) & Shock Absorber standard Proride colour hitam untuk kereta PROTON & PERODUA (various types of model) dengan harga yang murah dan berpatutan...Jika suspension system kenderaan anda sudah melebihi waktunya atau dah life...so..kena buat PENUKARAN dengan segera sebelum effect pada secondary defect suspension system yang lain....Absorber dan spring adalah salah satu component yang paling penting dalam sistem suspensi yang perlu anda jaga dan dipastikan dalam keadaan baik...hubungi admin di 012-2807651 (Bro-Azrol) untuk tempahan dan pembelian...terima kasih.





AVAILABLE MODELS/PARTS :









STANDARD ABSORBER (Normal Stroke) - Black color : (Good OEM replacement without sacrificed comfortableness ; 15% ~ 20% harder than OEM absorber; comfortable almost 100% like OEM ; can use either with OEM or sport/performance spring ; remain same height and look with OEM spring but lowered & sporty looks with sport spring).
~ Absorber Perdana SE / V6
~Absorber Waja/Gen2/Persona/Putra/Wira/Satria 1.6~1.8
~Absorber Wira/Satria 1.3~1.5
~Absorber Saga/Iswara/LMST
~Absorber Saga BLM
~Absorber Savvy
~Absorber Exora
~Absorber Kancil
~Absorber Kenari/Kelisa
~Absorber Myvi
~Absorber Alza
~Absorber Viva
~Absorber Kembara
~Absorber Vios (2003-2005 model)

~Absorber Avanza
~Absorber Honda CF4/CH4
~Absorber Naza Ria / Kia Carnival
~Absorber Naza Citra / Kia Caren
~Absorber Kia Spectra

~Absorber Getz




SPORT ABSORBER (Short Stroke) - Yellow color : (Performance/racing suspension; very responsive/aggressive ride ; 30% ~ 35% harder than standard absorber ; special design & tuning for Malaysia road condition ; very well balanced sport suspension ; reduce body roll, fast bound and rebound rate ; recommended pair with sport spring)

~Sport Absorber Waja/Gen2/Persona/Putra/Wira/Satria 1.6~1.8
~Sport Absorber Wira/Satria 1.3~1.5
~Sport Absorber Saga/Iswara/LMST
~Sport Absorber Saga BLM
~Sport Absorber Perdana
~Sport Absorber Exora
~Sport Absorber Savvy
~Sport Absorber Kancil
~Sport Absorber Kenari/Kelisa
~Sport Absorber Myvi
~Sport Absorber Viva
~Sport Absorber Alza

Sticker PRORIDE akan diberi percuma!!!








Terima kasih

Bro Azrol
Proride Authorized Dealer,
www.facebook.com/ProrideProduct
sagaciousmaa@gmail.com
012-2807651 (call / sms / whatsapp / wechat)


Share this article :

+ comments + 73 comments

August 8, 2012 at 8:53 PM

Untuk Perodua MYVI berapa harga?

October 8, 2012 at 7:07 PM

Perodua Myvi untk abs sport rm 370 satu set...untuk abs standard rm 320 satu set...tq
maaf atas kelewatan reply disebabkan masalah teknikal..
tq
sila hubungi 0122807651 utk keterangan lanjut..

Anonymous
November 23, 2012 at 12:05 AM

salam..bro waja prfmance kuning brape hrga..cod s.alam

November 23, 2012 at 2:44 PM

Wsalam,

Waja performance rm 400 satu set depan dan belakang...harga termasuk penghantaran ke Shah Alam...kita boleh jumpa di area MAsjid Shah Alam..tq anythings pls contact me @ 0122807651 Azrol

Anonymous
January 2, 2013 at 1:18 AM

salam bro,kenari abs satu set depan belakang berapa harga?kalau beli dengan spring sport skali berapa harga? area seremban

January 2, 2013 at 10:05 AM

wsalam, encik, untuk kenari proride standard absorber RM280 satu set depan dan belakang. Spring sport kenari pula RM200 satu set depan dan belakang...semua stock barangan ada...saya di Bandar Baru Bangi...encik boleh call atau sms saya (mudah dan cepat reply info)...terima kasih..i'm waiting ur confirmation.

January 2, 2013 at 10:06 AM

Saya juga boleh hantar terus barangan ke tempat tuan di seremban..terima kasih

Anonymous
January 2, 2013 at 12:43 PM

Salam.. sport abs utk myvi ni rendah dia mcmana eh..beza brp jari klu pki sport abs dgn yg stock? klu sy gabungkan dgn eibach sport spring ada masalah tak? tq

January 2, 2013 at 1:16 PM

sport abs utk myvi rendah dia dalam 2 jari stngah compared to standard absorber..

Anonymous
January 4, 2013 at 4:40 PM

salam.. price utk front sport abs utk satria 1.3 brape? price utk sport spring plak?

January 5, 2013 at 11:42 AM

wsalam,
price for front sport abs satria 1.3 rm220 sepasang...
untuk sport spring satu set rm210..
stock barang kami ada call/sms saya untuk memudahkan dan mempercepatkan reply information..tq tuan..

Anonymous
January 7, 2013 at 10:03 AM

Salam...bos tumpang bertanya untuk kelisa abs depan belakang berapa harga ye?lagi satu spring standard atau sport beza dia banyak ke kalau untuk comfort?set spring berapa harga?kos penghantaran ke perak berapa?

Anonymous
January 9, 2013 at 4:24 PM

salam, sport abs dan sport spring utk exora bold brp harge..pasir gudang

Anonymous
January 10, 2013 at 10:31 AM

salam bos, bape harga perfomance absober dgn standard spring? lg satu kalau masuk perfomance absober ne dgn spring standard kat belakang blh ngam tak? kalau masuk sport sping takut rendah naik ramai kat belakang.

January 10, 2013 at 6:55 PM

wsalam,
harga utk exora sport abs rm 490 satu set depan dan belakang, n harga untuk sport spring rm300 satu set depan dan belakang..tq

January 10, 2013 at 7:05 PM

"salam bos, bape harga perfomance absober dgn standard spring? lg satu kalau masuk perfomance absober ne dgn spring standard kat belakang blh ngam tak? kalau masuk sport sping takut rendah naik ramai kat belakang."....actually tuan nak abs n spring utk kereta apa tu? tq

Anonymous
January 14, 2013 at 10:02 AM

Salam tuan blog.
saya guna perodua KEMBARA auto 1.3 2002.
hajat nak tukar absober depan & belakang sebab yg depan lama dah tak tukar & belakang dah 3 tahun.
boleh tuan blog cadangkan absober yg STANDARD utk KEMBARA saya ini.brapa kos nya ?..sebab saya tak berapa expert sgt bab modifikasi kereta ini.
TQ

Anonymous
January 15, 2013 at 10:43 AM

"salam bos, bape harga perfomance absober dgn standard spring? lg satu kalau masuk perfomance absober ne dgn spring standard kat belakang blh ngam tak? kalau masuk sport sping takut rendah naik ramai kat belakang."....actually tuan nak abs n spring utk kereta apa tu? tq

- lupa bg model kete, untuk wira 1.5. bapa harga boleh dpt?

January 15, 2013 at 2:55 PM

Bro, bg harga set spring n absorber depan n belakang utk Saga BLM 2008. Bg harga sport n standard. TQ

Anonymous
January 17, 2013 at 7:21 PM

salam..brp harga untuk absober wira 1.5 belakang sahaja(normal stroke)






















Anonymous
January 17, 2013 at 10:51 PM

Salam semua.. sy amat berpuas hati dgn produk proride ni.. mmg comfort, xde sakit2 belakang, mmg selesa cm yg stock punya tp handling improve, corner layan, xde rasa2 gerun nk corner time laju, dah test bw full load, 5org skali dgn driver lah, xde sagat2.. best value for money, bg yg nak bajet, mmg sesuai.. -sport spring dgn sport abs, 2 jari depan 3 jari belakang, tyr 195/50 rim 15in offset 38..
Beli direct dgn bro azrol, dealer terbaik, last minit leh mtk best price.. tq bro azrol..

Anonymous
January 18, 2013 at 10:30 AM

salam bro, saya nk tanya absorber sport wira 1.5 berapa harga yer...

January 18, 2013 at 4:44 PM

Salam bro kelasum..

Special harga utk BLM standard Abs n Spring
Std Abs rm 350
Std Spring RM210

Sport Abs RM400
Sport Spring RM220

Stock barang semua ada...boleh cal saya Bro Azrol di 012-2807651

Thank You

January 18, 2013 at 4:45 PM

salam,

Tuan, Absorber Sport wira 1.5 RM350 satu set depan dan belakang.
Stok barang ada.
tq

January 18, 2013 at 4:47 PM

Terima kasih kepada tuan yang memberi komentar yang berguna kepada semua...ini lah yang kami inginkan dari semua pengguna PRORIDE...terima kasih

PRORIDE
"Ride to the maximum"

Anonymous
January 19, 2013 at 12:18 PM

Salam tuan blog.
saya guna perodua KEMBARA auto 1.3 2002.
hajat nak tukar absober depan & belakang sebab yg depan lama dah tak tukar & belakang dah 3 tahun.
boleh tuan blog cadangkan absober yg STANDARD utk KEMBARA saya ini.brapa kos nya ?..sebab saya tak berapa expert sgt bab modifikasi kereta ini.
TQ

January 19, 2013 at 12:38 PM

wsalam
tuan, ok saya cadangkan tuan cuba PRORIDE absorber kami..lebih selesa n less bumpy sebabnya absorber kami dari jenis gas (nitrogen gas filled) bukan dari jenis minyak. ianya lebih keras sedikit dari yg jenis minyak.lebih tahan lama..pemanduan yang comfort..harga absorber standard utk kembara rm420 satu set depan dan belakang..tuan boleh call atau sms saya untuk saya reply dgn lebih cepat dan efficient.Service yang terbaik untuk semua pelanggan PRORIDE.
tq

Anonymous
January 19, 2013 at 4:41 PM

askum en azrol....
saya guna persona elegance...saya nk tahu berapa harga untuk absober & spring standard siap pasang dan berapa harga untuk absorber & spring sport siap pasang??
planning saya sekarang nak pasang jenama proride..kalau guna absorber sport & spring sport,kereta akan sagat tak??sy guna tayar 205/50/16...

February 20, 2013 at 9:45 AM

harga sport spring kelisa brapa...
bleh masuk x dgn abs standard kelisa?

February 20, 2013 at 9:43 PM

salam,
en shafiq,
harga spring sport kelisa rm200 satu set depan dan belakang. buat masa ni, stock barang sudah kehabisan,insyaallah awal bulan March akan ada.tq

February 28, 2013 at 8:58 AM

salam,

saya nak tnya hargaSPORT ABSORBER utk satria 1.3

Anonymous
March 10, 2013 at 10:10 PM

salam..
berapa harga untuk absorber gen2 tks

March 11, 2013 at 8:31 AM

wsalam,
Harga untuk proride standard absorber gen2 adalah rm350 satu set depan dan belakang, stock barang ada...tq

March 21, 2013 at 8:55 PM

as salam
saya ada wira 1.3 tahun 1996. saya ingin menukar sistem absorber di bahagian depan. Oleh itu saya inginkan rekomendasi daripada En Azrol. Terima kasih.

Anonymous
March 31, 2013 at 11:38 AM

salam untuk iswara 1992 depan n belakang, harga untuk absorber n spring bape ek? yang performance punye. Tq

Anonymous
April 3, 2013 at 11:29 PM

Salam tuan blog.
saya guna avanza 1.3 2005. Hajat nak tukar absober depan & belakang. Boleh tuan blog cadangkan absober yg STANDARD utk Avanza saya ini.Brapa kos nya ?. TQ

April 7, 2013 at 12:37 AM

Salam Azrol,

Saya pakai MyVi, mana lagi comfort:

1. Abs Proride standard + spring Proride standard
2. Abs Proride standard + spring MyVi standard

Thank you, wassalam.

April 8, 2013 at 12:52 PM

Salam,
saya syorkan en cuba pakai Proride standard absorber untuk avanza anda. Harganya rm450 satu set depan dan belakang..tuan boleh call/sms saya untuk feedback yang lebih cepat serta untuk order barang..tq

April 8, 2013 at 12:54 PM

AS Salam,
En. Amirullah,

dua dua pun comfort..
tapi saya syorkan en tukar proride absorber sahaja, en boleh pakai lagi spring standard myvi encik tu...spring life dia tahan lama..kalau tukar spring proride pun sama..no point la..tukar absorber sahaja..encik boleh call/sms saya di 0122807651 untuk feedback yang lebih cepat serta untuk order barang..tq

May 26, 2013 at 1:17 AM

salam..

Absober VIOS 03-05 saya da bocor....saya nak tukar yang murah dan ok..dan saya tak berapa minat yg rendah2...minta pendapat...dan kene tukar depan dan belakang sekali ke? sebab yg bocor ( sebelah kanan bahagian depan)

Anonymous
June 27, 2013 at 7:53 PM

Nk tny absorber viva depan shj bp hrga?klu 1set dpn blkg pulak bp hrga?

Anonymous
July 9, 2013 at 7:19 PM

salam bro...nak tnya kalo Abs Proride standard + spring Proride standard utk proton iswara berapa ya???and kalo skali post ke sabah brapa harga dy???

July 22, 2013 at 8:30 PM

salam
kalo kete kancil encik cadangkan pkai yg mne?
bape harge sport absorber utk dpn dan blkg??
spring plak bape??
tq :D

July 30, 2013 at 12:57 AM

untuk saga iswara brape bos??detail pls...

Anonymous
July 30, 2013 at 4:37 PM

saya nk tanya..kalau di kelantan camane nk dpat kan brand nie

July 31, 2013 at 10:29 AM

salam..di kelantan x ada dealer lag buat masa ini..encik duk kelantan area mana? saya org kelantan n raya nie di Kota Bharu,kelantan..jika encik nak, boleh order lah order dgn saya..sila call/sms/whatsapp di 012-2807651

Anonymous
August 25, 2013 at 1:40 AM

salam tuan..untuk saga flx 1.3 sport abs n spring set bpe argenyer???

September 8, 2013 at 11:33 PM

Salam,

Tumpang tanya, berapa harga utk 2 pasang absorber (depan belakang) utk Myvi termasuk spring?
- harga utk standard n performance.


Anonymous
September 13, 2013 at 10:39 AM

salam sy nk beli absorber standart (hitam) wira depan dan belakang brp harga dan COD di shell sek 7 BBbangi

September 15, 2013 at 11:15 PM

salam. abs viva depan belakang berapa ?

September 19, 2013 at 11:52 AM

wsalam, proride absorber standard wira 1.3/1.5 rm320 satu set depan n belakang..stok barang ada...boleh call saya di 012-2807651 untuk tempahan. boleh je COD di shell sek 7 bbbangi.tq

September 19, 2013 at 11:54 AM

wsalam, proride absorber standard viva rm 320 satu set depan n belakang...stok barang ada..boleh call saya di 0122807651 untuk tempahan..tq

September 19, 2013 at 11:56 AM

Salam,

untuk perodua myvi model lama,
proride standard absorber rm 320 satu set depan n belakang, proride standard spring rm180 satu set depan n belakang.

proride sport absorber rm 360 satu set depan n belakang, proride sport spring rm 220 satu set depan n belakang.

semua stock barang ada..boleh call saya di 0122807651 untuk tempahan.tq

Anonymous
October 2, 2013 at 7:14 PM

salam bro Azrol..sy wan dr damansara area..gen2 sy blakang dh bocor abs ia..klu proride abs utk blakang saje brape harge standard ia??

October 16, 2013 at 4:40 AM

Assalam bro..

Absorber suzuki swift 1.5 tahun 2005 ada jual x?.. Jika ada tolong sms saya terus beserta harga.. 017-9008191.. Lokasi: temerloh/mentakab.

Anonymous
November 26, 2013 at 2:09 PM

Salam, proride sport untuk kelisa ada? (depan dan belakang) RM?

Anonymous
November 26, 2013 at 10:30 PM

Salam,
Price absorber satu set kereta Gen2 brapa?
Boleh COD Petronas Jakel Sec 7 Shah Alam? - Faizal

Anonymous
March 3, 2014 at 3:37 AM

salam..
saya mahu tanya..bila tempoh sesuai tukar absober..kereta saya 3 tahun exora.

March 6, 2014 at 6:26 PM

salam... untuk harga 2014 pulak macamana? abs+spring sport untuk kenari depan. kalau pakai standard utk blakang nampak janggal tak?

January 4, 2017 at 2:57 PM

askum en azrol....
saya guna proton wira sedan...saya nk tahu berapa harga untuk absorber standard siap pasang dan berapa harga untuk absorber & spring sport siap pasang?
planning saya sekarang nak pasang jenama proride..kalau guna absorber sport & spring sport,kereta akan sagat tak??sy guna tayar 205/50/16...

January 11, 2017 at 2:40 AM

As,salam.Tuan nk tanya absorber persona 1set warna kuning harga? Cod JB ade?

January 12, 2017 at 9:17 AM

Boss spring sport untk saga flx ade ?

January 21, 2017 at 6:39 PM

Nk tnye proride myvi..sme x kiri kanan??klu swap..ke ade tulis kiri@ Kanan??

February 7, 2017 at 11:26 PM

assalamualaikum bro. macam saya skrg dah guna spring sport d2(untuk lower). tapi adjustable still standart. kalau saya tukar pakai ni untuk bgi keras sikit. boleh masuk tak? sorry tak bpe pndai sgt bab ni.

February 17, 2017 at 7:40 PM

Salam bro Azrol,
Saya nak tanya kalau kereta Myvi 1.3 Ezi thn 2005, baru ni absober sebelah kanan belakang leaking time nak servis tayar detect, boleh advise nk kena tukar ke semua absorber dan spring atau macam mana, berapa rm absorber untuk myvi?

Anonymous
March 13, 2017 at 2:36 PM

salam untuk proton wira 1.3 berapa?

May 20, 2017 at 10:20 AM

Waja cps abs.. harga absober standard brapa?

June 30, 2017 at 10:06 AM

salam.. Abs proride kuning untk nissan almera brp?

July 31, 2017 at 11:35 AM

SALAM..
Harga absorber myvi sxi 2009 satu set brapa?
ade ejen x di kuala terengganu?

July 31, 2017 at 7:40 PM

Pm almera

August 7, 2017 at 6:27 PM

Brpa short stroke utk kancil

September 10, 2017 at 3:57 AM

salam..nak tanya vios 2013 absober belakang proride berapa harga.....dan nk mintak pndangan skrg sy pkai dpn exjustable blkg spring sport..yg mne elok colur kuning ke hitam absober proride?

November 21, 2017 at 11:59 AM

Assalam... nak tanya sesuai ke guna absorber performance proride + spring standard wira SE?

Post a Comment

 
Copyright © 2011. ABSORBER SUSPENSION STORE - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by PRORIDE
Proudly powered by Blogger